Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@18:48:51 GMT

تصمیمات تازه برای کنترل بوی نامطبوع در «بهار»

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۶۴۶۳۵۴

تصمیمات تازه برای کنترل بوی نامطبوع در «بهار»

از حدود یکسال پیش بوی مشمئزکننده ای موجب سلب آسایش مردم شهرستان بهار در استان همدان شده بود که طی مراجعات مکرر مردم به فرمانداری و ابرازنارضایتی آنها از بوی بد، طی پیگیری‌ها و بازدید از شهرک صنعتی بهاران، عامل این بو کارخانه دیانا کاغذ معرفی شد.

به گزارش ایسنا، بیشترین مراجعات شهروندان بهار برای شکایت از بوی نامطبوع، از شهرک فرهنگیان بهار بود که به علت بُعد مسافتی کمتر از ۲ کیلومتری شهرک صنعتی بهاران با شهرک فرهنگیان بهار و جهت وزش باد از شهرک صنعتی به سمت شهر، بوی بد ناشی از فعالیت واحد صنعتی به شهرک فرهنگیان منتقل می شد که در نهایت با صدور 12 اخطاریه و دو بار محکومیت در دادگاه، منجر به تعطیلی واحد دیانا کاغذ به صورت داوطلبانه توسط مدیر واحد شد که اعتراض کارگران این کارخانه را به همراه داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر این اساس جلسه ای در فرمانداری شهرستان بهار برای بررسی موضوع و اتخاذ راهکار تشکیل شد. فرماندار شهرستان بهار در این جلسه گفت: باد در شهرستان بهار معمولاً از سمت شهرک صنعتی بهاران به سمت شهر می‌وزد و این امر موجب انتقال بوی نامطبوع به مناطق مسکونی می شود بنابراین احداث شهرک صنعتی بهاران در این منطقه کار درستی نبوده و با توجه به بُعد جغرافیایی و چشم اندازی که این شهرک دارد، بهترین مکان برای تأسیس سایت گردشگری بوده اما به هر حال شهرک تأسیس و جهت وزش باد و گرمی هوا موجب تشدید بو به ویژه در ساعات شب در شهرک فرهنگیان شهرستان شده است.

احسان قنبری ادامه داد: بنا نداریم در سال رونق تولید هیچ واحدی را تعطیل کنیم و بیکاری حتی یک نفر برای ما ننگ است اما با توجه به شکایات متعدد ساکنان شهرک فرهنگیان بهار، وظیفه داریم به مطالبات مردم رسیدگی کنیم و باید با همفکری راهکار درستی در این زمینه اتخاذ کرد.

معصومه پارچیان، رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان بهار نیز با بیان اینکه به این کارخانه چند نوبت اخطاریه دادیم و ظاهراً اقداماتی هم انجام داده اما این اقدامات بر کنترل بوی نامطبوع تأثیرگذار نبوده است، گفت: اقدامات صورت گرفته توسط عوامل این کارخانه، کارگذاری سیستم کنترل آلودگی هوا و راه اندازی سیستم پیش تصفیه فاضلاب بود اما با توجه به فرارسیدن فصل گرم و باز بودن  در و پنجره های منازل، جهت باد و بُعد مسافتی شهرک بهاران با منطقه مسکونی تأثیری نداشته است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان همدان نیز بیان کرد: مدیریت شهرک صنعتی بهاران با شرکت شهرک های صنعتی است و این شرکت باید امکانات لازم را در اختیار واحدها قرار دهد و برای کاهش میزان انتقال بو و سایر شرایط شهرک بهاران، کاشت درختان سریع الرشد به عنوان بادشکن در اطراف شهرک صنعتی و واحدهای صنعتی پیشنهاد می شود.

سیدعادل عربی خواستار استفاده از نظرات مشاوران و کارشناسان برای کاهش میزان بوی ناشی از تولید در کارخانه دیانا کاغذ و سایر کارخانه های انتشار دهنده بو از جمله اسید سازی ها، تولیدات قارچ، بازیافت پلاستیک، ایزوگام و ... شد و تأکید کرد: از آنجا که شکایات مکرر مردمی از میزان انتشار بو زیاد بوده است، اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان به وظیفه ذاتی خود در این زمینه عمل می کند.

دادستان بهار نیز تصریح کرد: انتشار بو از واحد دیانا کاغذ محرز شده است و این کارخانه تکلیف قانونی دارد بر اساس ضوابط محیط زیست کار کند.

داوودی ادامه داد: مردم راضی به بیکاری کارگران نیستند اما مدیر کارخانه باید تمام اقدامات لازم را تا زمانی که مردم به طور ملموس کاهش بو را حس کنند، انجام دهد چرا که قانون برای همه چیز فصل الخطاب است.

در پایان این جلسه و با ارائه توضیحات مدیرکارخانه دیانا کاغذ مقرر شد تا زمان اتخاذ تدابیر لازم برای کاهش انتشار بو توسط کارخانه، یک شیفت کاری در ایام تابستان توسط مدیرکارخانه در ساعات شب کاهش یابد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۶۴۶۳۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!

به گزارش خبرگزاری مهر، مرکز پژوهش‌های مجلس در گزارشی تحت عنوان «آسیب‌شناسی شهرک‌های صنعتی در ایران» موانع کسب و کار در شهرک‌های صنعتی را بررسی کرده است.

بر اساس این گزارش، بسیاری از مشکلات واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی با واحدهای تولیدی بیرون از شهرک‌های صنعتی هم‌پوشانی دارد، اما برخی مشکلات نیز مختص به واحدهای صنعتی مستقر در شهرک‌های صنعتی است. در این گزارش بیشتر بر موانع کسب و کارها در مرحله راه اندازی متمرکز شده و بر این اساس مشکلات مربوط به تأمین زمین مورد نیاز و تمهیدات و امکانات زیرساختی مورد توجه قرار گرفته است.

تأمین برق هم در مرحله راه اندازی کسب و کار و هم در طول دوره فعالیت بنگاه‌ها در شهرک‌های صنعتی، از جمله مهم‌ترین معضلات به شمار می‌رود. معضلات مربوط به تأمین برق نه فقط راه اندازی واحدهای صنعتی را معطل نگه داشته، بلکه واحدهای فعال را نیز با چالش‌های پرشماری مواجه ساخته است. به دلیل ارتباط بین زیر ساخت‌های لازم برای تأمین گاز و برق، مشکلات مربوط به تأمین برق، برای زیرساخت گاز نیز صدق می‌کند.

گفتنی است هر سال معمولاً در فصل گرما، شهرک‌های صنعتی با قطعی برق مواجه می‌شدند و درخواست همیشگی تولیدکنندگان این است که قطعی برق با برنامه‌ریزی و اعلام قبلی باشد تا به تولید آسیب نزند. به همین دلیل در سال‌های اخیر شهرک‌های صنعتی به دنبال تأمین بخشی از برق مورد نیاز شهرک‌ها از طریق نیروگاه‌های مقیاس کوچک بوده‌اند.

همچنین مرکز پژوهش‌های مجلس معتقد است که محدودیت‌های زیست محیطی در برخی از استان‌ها، به‌ویژه در استان‌های تهران و مرکزی موانع متعددی هم در مرحله آغاز فعالیت و هم در حین فعالیت و مرحله توسعه کسب و کار ایجاد کرده است.

با این حال این گزارش تاکید می‌کند که بسیاری از نقصان‌ها و موانع کسب و کارهای مستقر در شهرک‌های صنعتی، به نبود سیاست‌گذاری زمین در ایران بازمی‌گردد و این نقصان یکی از عوامل اصلی فلج شدن کل تولید است. از جمله در شهرک‌های صنعتی در حال حاضر، زمین به یک کالای سرمایه‌ای تبدیل شده، نه کالای مصرفی و در این وضعیت صنعتگر یا هر فرد دیگر با هدف صرف خرید زمین و کسب سود آتی از فروش زمین، اقدام می‌کند و نه با انگیزه تولید؛ به ویژه آنکه در حال حاضر در ایران می‌توان بدون پرداخت مالیات یا عوارض زمین‌ها را در شهرک صنعتی با اهداف سوداگرانه احتکار کرد و به فروش رساند.

بدین ترتیب، خرید زمین در شهرک‌های صنعتی در موارد بسیاری، با هدف سوداگری زمین و نه تولید صورت گرفته است. اصلاح سیاست زمین، مستلزم تغییر اساسی رویکردها و نگرش‌ها در این حوزه است. این رویکرد و اصلاحات شامل طیف گسترده‌ای از قوانین، مقررات و رویه‌ها در موضوعات قیمت گذاری، تخصیص زمین، فروش یا اجاره و نوع بهره برداری و غیره را در بر می‌گیرد.

کد خبر 6097926 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • سرقت در شهرک صنعتی سمنان/ سارق نگهبان سابق همان شرکت بود
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • پشت پرده خرید زمین در شهرک‌های صنعتی؛ به نیت احتکار زمین می‌خرند!
  • آغاز واگذاری زمین در شهرک صنعتی زرند
  • شقاقی: تصمیمات سخت کنترل تورم مشاهده نمی‌شود؛ نرخ واقعی تورم کشور چه عددی است؟
  • برنامه‌ریزی برای تبدیل شهرک صنعتی سروستان به قطب جدید صنعتی فارس/راه‌اندازی ناحیه صنعتی کوار
  • دریافت مجوز شهرک صنعتی زرند بعد از ۱۷ سال
  • شهرک صنعتی زرند بازگشایی شد
  • شهرک انرژی در تهران احداث می‌شود
  • برگزاری مراسم تشییع شهید تازه تفحص شده «محمدشفیع فیضی‌زاده» در ایلام